Mijn passie

Ik ben sinds mijn jeugd gepassioneerd liefhebber van paarden. Sinds 2014 ben ik Nederlands Instructeur Rechtrichten en vanaf januari 2016 tot en met september 2020 ben ik als Straightness Training (ST) Instructor by Marijke de Jong ®, Grade 3 (D-licentie) actief geweest. Ik maakte deel uit van een geweldig Internationaal team van instructeurs die met enorm veel enthousiasme vele paardenliefhebbers begeleiden met hun paarden op hun persoonlijke reis. Vanaf eind 2020 heb ik er voor gekozen om de licentie los te laten omdat de voornamelijk op online activiteiten gerichte focus van ST niet zo heel goed meer bij mijn idealen paste. Ik wil mij de komende jaren ontwikkelen op het gebied van revalidatie en biomechanica van het paard. Voor het vervolg van mijn opleiding neem ik lessen bij Claudia Wolters (Equi-librio) en ik ben onwijs blij met haar begeleiding gebaseerd op de kennis van de Academische Rijkunst aangevuld met een schat aan ervaring en kennis van de gezondheid van het paard.

Buitenland

Naast de lessen die ik geef aan Nederlandse leerlingen ben ik ook ontzettend blij met de kans die me gegund is om lessen in het buitenland te geven. In de afgelopen jaren heb ik groepen leerlingen met hun paarden begeleid in Denemarken, Zweden en Noorwegen en ik hoop zo veel mogelijk mensen en paarden te laten ervaren hoe men een paard naar rechtgerichtheid en balans kan brengen.

Nederland

Ik woon in Friesland (Oosterzee nabij Lemmer) met mijn gezin (man en drie zonen), waar we naast ons melkveebedrijf over een eigen stal en trainingsfaciliteit voor paarden beschikken. Onze paarden Berber, Linde, Hedzer (KFPS), Casanova (Oldenburger) en Ulifia (alias Jet, KWPN) wonen op ons bedrijf. In 2018 werd onze jongste zwarte parel Hedzer geboren (zoon van Linde) en we hebben er enorm van genoten om deze jonge hengst (vanaf 2022 is hij ruin) vanaf de geboorte bij ons te zien opgroeien. Helaas hebben we in 2021 afscheid moeten nemen van onze grote lieve ruin Pyt op 17 jarige leeftijd.
Mijn eigen paarden zijn allen opgeleid volgens de principes van het Rechtrichten op verschillende niveaus. Berber is mijn bijzondere merrie waarmee alles is begonnen en Casanova is het meest gevorderd.  Allen hebben hun eigen bijzonderheden, uitdagingen, talent en unieke karakter en ik ben mega trots op mijn prachtige kudde.

Mijn passie is er mede voor te zorgen dat paarden volledig in balans het werk wat van hun gevraagd wordt met schwung, plezier en gemak kunnen doen. En dat hun trainers/ruiters genieten van het samenzijn en werken met hun paard.

Als mens en paard zichtbaar stralen maakt dat mij heel blij!

Anouk

Contact

Veendijk 2
8536 VV  Oosterzee
[email protected]
KVK : 68669720

Social media