Training & Lesmogelijkheden

Gebruikelijk is om eerst vanaf de grond, door middel van grondwerk, longeren of werk aan de hand met het paard te werken. Vanaf de grond kun je het paard goed leren observeren en de bestaande scheefheden bekijken. Vervolgens leren we diverse hulpen en daarna de oefeningen aan. Dan kunnen we eventueel ook rijdend met het paard werken en de vaardigheden geleerd vanaf de grond overbrengen vanuit de zit-, been- en teugelhulpen. De opbouw is afhankelijk van de wens, leeftijd, opleiding en ervaring van paard en ruiter. Ik werk graag met een kaptoom welke eventueel (tijdens de les) van mij geleend kan worden.

Rode draad in de begeleiding is het stappenplan van het rechtrichten en de visie vanuit de Academische Rijkunst. We volgen de logische opbouw bij het aanleren van de rechtrichtende buigingsoefeningen. De uitleg die ik geef tijdens de training ondersteun ik vaak met theorie op papier (via mail bijvoorbeeld) om thuis in alle rust nader te bestuderen.

Verschillende mogelijkheden om lessen te volgen:

Privé les:

** Privéles in Oosterzee **

Een les duurt 50 minuten met soms uitloop naar een uur. In het begin nemen we vaak extra tijd omdat ik veel uitleg geef. Er is een verwarmde kantine met koffie/thee. Naast de praktijkles ontvang je theoriebladen (via mail) om de uitleg te ondersteunen.
Tarief: € 45,- per les

Les(mid)dag:

** Lessen op andere locaties **

Als je op jouw locatie/stal een les(mid)dag zou willen/kunnen organiseren met minimaal 3 deelnemers (opzet; 1 uur theorie voor allen en vervolgens 3 privélessen achter elkaar) dan kan ik ook naar jou toe komen. Dit is een erg motiverende setting, je krijgt dan een leuke groepsdinamiek. Het is fijn om met elkaar en van elkaar te leren. Je doet leuke contacten op en kunt ook na de lessen afspreken om samen te trainen bijvoorbeeld. De mogelijkheid om als toeschouwer ook de lessen van andere combinaties te volgen is een waardevolle extra in het ontwikkelen van je blik op rechtrichten.
Je moet dan wel geïnteresseerden in je omgeving kunnen vinden en een geschikte locatie (liefst met een binnenbak) tot je beschikking hebben.
Tarief:
€ 45,- per deelnemende combinatie (theorie en praktijkles)
€ 7,50 per toeschouwer/theoriedeelnemer
(Exclusief eventuele reiskosten. Deze worden vooraf in overleg bepaald)

Mocht je een les(mid)dag willen organiseren vraag gerust naar een programma op maat voor jouw persoonlijke event.

Lessen met schoolpaard

**Privé les met een paard van Anouk **

Voor mijn vaste leerlingen bied ik ook lessen met mijn eigen paarden aan die allen opgeleid zijn volgens de principes van het Rechtrichten. Dit is erg waardevol om kleine details te vinden die je met je eigen paard nog niet hebt gevonden of wanneer, om wat voor reden dan ook, het eigen paard niet mee kan komen naar Oosterzee.
Tarief: € 55,-

Online les

** les op afstand via een online verbinding **

Het is mogelijk om in je eigen omgeving les te krijgen terwijl ik via een digitale verbinding (dit kan via Skype of Zoom) vanaf mijn thuis locatie met je meekijk. Dit kan al heel eenvoudig als je het volgende beschikbaar hebt:

  • Een mobiele telefoon (met WiFi verbinding of voldoende internet bundel van je provider)
  • Een statief waarop je telefoon (camera) kan worden geplaatst
  • Bluetooth oortjes verbonden met je telefoon

Handig, maar niet beslist noodzakelijk, zijn eventueel pionnen of markers om het gedeelte waar je werkt en zichtbaar is via de telefoon, af te zetten. Extra fijn is een helper die voor jou de camera kan mee bewegen en jou en je paard tijdens de les kan volgen. Wil je eens proberen of dit voor jou werkt. Spreek een lestijdstip met mij af. Dan testen we de verbinding. Neem gerust contact op via het contactformulier.
Tarief: € 45,- (50 à 60 minuten)

2-daagse (weekend) Workshop

** Meerdaagse workshop**

Deze dagen zijn bedoeld als een intensieve trainingsboost voor bestaande leerlingen of een vliegende start voor startende Rechtrichters. Wanneer alle deelnemers Nederlands zijn zal de voertaal Nederlands zijn. Bij deelname van buitenlandse studenten zullen de lessen in het Engels worden gegeven.

Mogelijke opzet:
2 of 3 praktijkdeelnemers met een eigen paard, 2 praktijkdeelnemers met een schoolpaard (van Anouk) en theorie deelnemers (6). Iedere dag start met een theorieles en/of een demonstratie (training) van Anouk met één van haar eigen paarden. Een unieke gelegenheid om het Rechtrichten, ook op een gevorderd niveau te kunnen aanschouwen. Per dag ontvangen de praktijkdeelnemers twee lessen van 35 à 45 minuten.

De theorie deelnemers doen actief mee aan de theorieles en kunnen alle lessen als toeschouwer bijwonen. Voor koffie/thee, koek, fruit en een lunch wordt gezorgd. De gastpaarden kunnen verblijven (en eventueel overnachten) in een paddock of een box met boxbedekking (stro).

Tarief: afhankelijk van de definitieve opzet van het programma. Vraag gerust naar de mogelijkheden op maat via het contactformulier.

Meer informatie

  • Meerdaagse Workshops en eventuele andere evenementen die ik organiseer worden aangekondigd via mijn Facebook page en de website.

Contact

Veendijk 2
8536 VV  Oosterzee
[email protected]
KVK : 68669720

Social media