Training- en lesmogelijkheden

Training & Lesmogelijkheden

Gebruikelijk is om eerst vanaf de grond (Grondwerk, Longeren, Werk aan de hand of in Vrijheid) als later eventueel ook rijdend met het paard te werken. Afhankelijk van de wens, leeftijd, opleiding en ervaring van paard en ruiter. Ik werk bij voorkeur met een kaptoom welke eventueel (tijdens de les) van mij geleend kan worden.

Rode draad in de begeleiding is het stappenplan van het Rechtrichten, de logische opbouw en het aanleren van de rechtrichtende buigingsoefeningen. De uitleg die ik geef tijdens de training ondersteun ik met theorie op papier (via mail bijvoorbeeld) om thuis in alle rust nader te bestuderen.

Verschillende mogelijkheden om lessen te volgen:

Privé les:

** Privéles in Oosterzee ***

Een les duurt 50 minuten met soms uitloop naar een uur. In het begin nemen we vaak extra tijd omdat ik veel uitleg geef. Er is een verwarmde kantine met koffie/thee. Naast de praktijkles ontvang je theoriebladen (via mail) om de uitleg te ondersteunen.
Tarief: € 45,- per les

Les(mid)dag:

** Lessen op andere locaties **

Als je op jouw locatie/stal een les(mid)dag zou willen/kunnen organiseren met minimaal 3 deelnemers (opzet; 1 uur theorie voor allen en vervolgens 3 privélessen achter elkaar) dan kan ik ook naar jou toe komen. Dit is een erg motiverende setting, je krijgt dan ook een leuke groepsdinamiek omdat je met zijn allen met hetzelfde bezig bent. Je doet leuke contacten op en kunt ook na de lessen afspreken om samen te trainen bijvoorbeeld. De mogelijkheid om als toeschouwer ook de lessen van andere combinaties te volgen is een waardevolle extra in het ontwikkelen van je blik op Rechtrichten.
Je moet dan wel geïnteresseerden in je omgeving kunnen vinden en een geschikte locatie (liefst met een binnenbak) tot je beschikking hebben.
Tarief:
€ 45,- per deelnemende combinatie (theorie en praktijkles)
€ 7,50 per toeschouwer/theoriedeelnemer
(Exclusief eventuele reiskosten. Deze worden vooraf in overleg bepaald)

Mocht je een les(mid)dag willen organiseren vraag gerust naar een programma op maat voor jouw persoonlijke event.

Lessen met schoolpaard

***Privé les met een paard van Anouk ***

Voor mijn vaste leerlingen bied ik ook lessen met mijn eigen paarden aan die allen opgeleid zijn volgens de principes van het Rechtrichten. Dit is erg waardevol om kleine details te vinden die je met je eigen paard nog niet hebt gevonden of wanneer, om wat voor reden dan ook, het eigen paard niet mee kan komen naar Oosterzee.
Tarief: € 55,-

Informatie bijeenkomst (dagdeel of avond)

*** Informatie/theorie bijeenkomst ***

Ik kan een informatieve presentatie geven over het Rechtrichten en de Natuurlijke Scheefheid bij paarden of een ander deel van de theorie behandelen voor een groep belangstellenden. Eventueel kan een presentatie worden ondersteund met een demonstratie en/of korte proeflessen om naast de theorie ook het Rechtrichten/ST in praktijk te laten zien en ervaren. Vraag naar de mogelijkheden via het contactformulier op de site.

2-daagse (weekend) Workshop

*** Meerdaagse workshop***

Deze dagen zijn bedoeld als een intensieve trainingsboost voor bestaande leerlingen of een vliegende start voor startende Rechtrichters. Wanneer alle deelnemers Nederlands zijn zal de voertaal Nederlands zijn. Bij deelname van buitenlandse studenten zullen de lessen in het Engels worden gegeven.

Mogelijke opzet:
2 of 3 praktijkdeelnemers met een eigen paard, 2 praktijkdeelnemers met een schoolpaard (van Anouk) en theorie deelnemers (6). Iedere dag start met een theorieles en/of een demonstratie (training) van Anouk met één van haar eigen paarden. Een unieke gelegenheid om het Rechtrichten, ook op een gevorderd niveau te kunnen aanschouwen. Per dag ontvangen de praktijkdeelnemers twee lessen van 35 à 45 minuten.

De theorie deelnemers doen actief mee aan de theorieles en kunnen alle lessen als toeschouwer bijwonen. Voor koffie/thee, koek, fruit en een lunch wordt gezorgd. De gastpaarden kunnen verblijven (en eventueel overnachten) in een paddock of een box met boxbedekking (stro).

Tarief: afhankelijk van de definitieve opzet van het programma. Vraag gerust naar de mogelijkheden op maat via het contactformulier.

Meer informatie

  • Meerdaagse Workshops en eventuele andere evenementen die ik organiseer worden aangekondigd via mijn Facebook page en de website.

Contact

Veendijk 2
8536 VV  Oosterzee
[email protected]
KVK : 68669720

Social media