Stil op stal vandaag…

Collega-trainer op bezoek!

De afgelopen twee dagen hadden we bezoek van mijn Straightness Training collega’s Kim Steutel met haar paard Belicimo, Rosan Veer en Ciaran en Carolin Moldenhauer met de merries Floh en Whoopy. En Marijke de Jong, onze instructeur en mentor, kwam maar liefst twee dagen lessen geven aan ons allemaal. Het was fantastisch!

Niet alleen ontzettend gezellig maar vooral enorm leerzaam en inspirerend om twee dagen bij elkaar te zijn. De uitdagingen waar mijn collega’s voor staan met hun paarden zijn dezelfde stappen waar ik met mee bezig ben. Het kijken naar elkaar’s lessen, zelf les krijgen en naderhand samen de video’s bekijken analyseren en bespreken is zo ontzettend waardevol.

Ondertussen ging het ook allemaal prima met ineens een hele grote groep paarden op ons bedrijf. Ze hadden het goed naar de zin.

Casanova & Ulifia

Ik heb zowel met Casanova als met mijn nieuwe merrie Ulifia (Jet) lessen gevolgd. Cas was de eerste les nogal uit z’n doen doordat een deel van zijn ‘eigen’ kudde al buiten was. We besloten daarom die les meteen naar het rijden te kijken en door alle actieve draf en galop werk kon hij zijn gedachten weer beter bij zijn ‘werk’ krijgen. We werkten in de hele range van beweging van volledig lengte in passen en wervelkolom met zijn hals geheel uitgelegd tot maximale verzameling in half-steps.

Voor mij nogal een uitdaging om op mijn barebackpadje netjes te blijven hangen bij zoveel beweging in zijn rug want oei wat kan Cas gigantisch groot bewegen en wat is hij sterk. En wat is het bijzonder om te voelen hoe enorm sterk en veerkrachtig zijn draf wordt in verzameling. Daarna nog gewerkt aan het correct aanspringen in verzamelde galop en ook daar door de tips van Marijke prachtige vorderingen gemaakt.

Contact

Veendijk 2
8536 VV  Oosterzee
[email protected]
KVK : 68669720

Social media