Think big…..

Soms vragen mensen, die mij een tijdje niet gezien hebben, of ik nog paard rijd. En mijn antwoord is dan altijd: ‘jazeker! Meer dan ooit tevoren’

Uit beeld geraakt

Sinds ik in 2010 me volledig ging richten op Straightness Training (Rechtrichten) ben ik gestopt met wedstrijd rijden en ook niet lid gebleven bij de rijvereniging. Daardoor raakte ik bij paardenmensen in de buurt, die zich voornamelijk in het reguliere wedstrijdcircuit bewegen, een beetje ‘uit beeld’.

Het is best wel grappig dat binnen een bepaalde discipline in de paardensport echt ‘iedereen’ elkaar kent terwijl die kennis toch beperkt lijkt te blijven binnen die discipline en niet ‘de grens over gaat’ naar een andere tak van de sport. Zelfs nu nog in deze tijd van social media en Internet. Alsof het verschillende eilandjes zijn binnen de wereld van paardenliefhebbers.

Als ik dan begin met uit te leggen wat ik doe met mijn paarden en vertel over Natuurlijke Scheefheid en allerlei uitdagingen die kunnen ontstaan door de scheefheid van onze paarden, stuit ik altijd op veel interesse én herkenning bij de mensen die mij aanspreken.

Soms volgt dan nog de vraag wanneer ik weer ‘gewoon’ ga rijden dan? Als ik uitleg dat ik dat niet kan kijkt men vaak verbaasd. Maar dat is echt zo! Ik heb inmiddels zo goed leren voelen waar de scheefheid in het paard ontstaat en gelukkig geleerd hoe ik het paard te allen tijde kan begeleiden naar een betere balans. Ik ben gegaan van onbewust – onbekwaam in het Rechtrichten, naar bewust – maar nog steeds onbekwaam. Door veel oefening en studeren ben ik zo blij dat ik bewust –  bekwaam kan zijn. Het super mooie inmiddels is dat ik zelfs vaak onbewust- bekwaam reageer en op de automatische piloot, zonder er bij na te denken een paard terug in balans breng. Ik kan eigenlijk niet meer – niet- Rechtrichten.

Geen discipline op zich

Belangrijk is ook dat mensen Rechtrichten/ST niet zien als een trainingsmethode op zich maar als een toevoeging aan alle disciplines die je maar kunt bedenken met je paard. Dus of we nu een ritje in het bos maken, springen, western rijden of een dressuurproef rijden of nog anders…. Voor alle werk dat je met je paard wilt doen is het enorm belangrijk dat het paard naar beide zijden envenredig buigzaam is, dat hij zijn gewicht evenredig kan verdelen over zijn vier benen en daardoor balans kan vinden in alle gangen zonder, maar vooral ook met de ruiter.

Think big….

Mijn missie is dan ook om zoveel mogelijk paardenmensen te informeren en te begeleiden op de weg naar balans met hun paarden. Ongeacht wat ze daarna met het paard willen doen. Daarom wil ik ook zo graag dat Rechtrichten/ST op al die verschillende ‘paarden eilandjes’ bekend wordt. Grens-overschrijdend om te zorgen voor blije trainers en gezonde vrolijke paarden!

Wat zou het gaaf, en super voor de gezondheid van onze paarden zijn, als iedere paardentrainer zich minimaal 1 jaar zou verdiepen en bekwamen in Rechtrichten. Think big….. daar ga ik voor!!

Info avond op 8 februari 2018

Ben jij benieuwd wat Rechtrichten/ST voor jouw en je paard kan betekenen en wil je graag je vragen aan me stellen? Misschien wil je meer weten over lesmogelijkheden, workshops of informatie over het ST Mastery & Evaluation programma van Marijke de Jong?
Op donderdagavond 8 februari 2018 organiseer ik een theorie/vragen avond op mijn locatie in Oosterzee. Deze avond is gratis (inclusief koffie/thee en koek). Het aantal plekjes is beperkt, dus wil je erbij zijn geef je dan snel op via het contactformulier op de site. Aanvang 20.00 uur.

Contact

Veendijk 2
8536 VV  Oosterzee
[email protected]
KVK : 68669720

Social media