Stagiaire

Gezelligheid én hulp op stal!

Sinds begin september is wekelijks op maandag Janika Bax bij ons op stal aanwezig. Zij volgt een MBO studie diermanagement en heeft voor haar praktijkstage gekozen voor onze trainingsstal en is super gemotiveerd om alles te leren over het Rechtrichten/Straightness Training.

In eerste instantie was ik een beetje verbaasd dat ik werd gevraagd een stageplaats te bieden omdat ik met mijn vijf paarden uiteraard maar een heel klein hippisch bedrijf run. Maar een gesprek met Janika gaf ons allebei een super goed gevoel en duidelijk is dat zij echt alles wil leren over deze manier van trainen en samen vonden we een mooie formule zodat Janika een goed begin kan maken om deze wens uit te laten komen terwijl ze alle voorkomende werkzaamheden samen met mij zal aanpakken. Dit zal niet alleen uit stal werkzaamheden bestaan maar wellicht ook uit hulp bij evenmenten, lesdagen, administratie en website beheer. Plannen en ideeën te over om het maximale, wederzijds, uit deze periode van samenwerking te halen.

Vliegende start…. ST Mastery Entry member én Steinbrecht

Na een eerste dag kijken bij de training om te leren wat ST nu eigenlijk inhoudt besloot Janika meteen diep in de materie te duiken. Met haar eigen jonge merrie Marije ging zij van start thuis met de kaptoom en bareback pad om zelf te oefenen en na lessen met Anouk’s schoolpaarden Casanova en Berber vielen er steeds meer kwartjes. Inmiddels is Janika ook ST Mastery Entry member geworden en toegetreden tot de ST Academy en ligt het lijvige maar enorm leerzame boek ‘Das gymnasium des pferdes’ van meester Gustav Steinbrecht naast haar bed. Dat noem ik nog eens gemotiveerd.

Janika zal wekelijks bij ons zijn op de maandag tot aan april 2019 en de kans is groot dat leerlingen en bezoekers van onze stal haar zullen ontmoeten. Welkom Janika en een hele fijne tijd bij ons op stal gewenst!!

Contact

Veendijk 2
8536 VV  Oosterzee
[email protected]
KVK : 68669720

Social media