Lesmiddag ST Drenthe

Lesmiddag ST – Locatie Darp (Drenthe):

 

   

Datum:vrijdagmiddag
7 augustus 2020
 
Locatie:’t Schier
Schierbosweg 7
7973 JG Darp
  
Faciliteiten:buiten rijbaan   
 Paddock beschikbaar voor gastpaarden
Kantine:koffie/thee/versnaperingen
verwarmd
   

 

Een lesmiddag is een enorm motiverende setting met een kleine groep deelnemers waarbij maximaal vier praktijkdeelnemers een privé les volgen met hun eigen paard. Daarnaast is er gelegenheid voor toeschouwers/theoriedeelnemers om deel te nemen aan de middag. De middag begint met een interactieve theorie-sessie, onder het genot van koffie/thee & koek,  gevolgd door de lessen. Gezamenlijk duiken we diep in de theorie én praktijk van ST, worden vragen beantwoord, ervaringen uitgewisseld en kennis gedeeld. Enthousiast begeleid door Anouk Wienia.

De lessen in Darp worden gegeven in een buiten rijbaan, er is een verwarmde kantine beschikbaar voor de theorie sessie en de paarden verblijven in een eigen paddock gedurende de lesmiddag.

Op een lesmiddag komt een kleine groep leerlingen, zowel beginnend als meer gevorderd, een hele middag bij elkaar. De groep bestaat uit drie of vier praktijk deelnemers die met hun eigen paard gaan werken en daarnaast zijn theorie deelnemers/toeschouwers van harte welkom. Inmiddels hebben meerdere lesmiddagen op deze locatie plaatsgevonden en begint een leuke min of meer ‘vaste’ groep te ontstaan die elkaar supporten en motiveren op hun ST-ontdekkingsreis.

We beginnen de middag om 12.30 uur met een uur theorie-uitleg en vervolgens krijgen alle praktijk deelnemers een les (50 min). In de praktijklessen kunnen alle vijf onderdelen van ST/Rechtrichten aan bod komen (Grondwerk, Longeren, Werk aan de hand, Rijden of Rechtrichten in Vrijheid).

Waarom kiezen voor een lesmiddag boven een losse privé-les?

Je krijgt op verschillende manieren kennis aangereikt; via de theorie (kijken en horen), via je eigen les (horen en voelen) én door het kijken naar de andere lessen (kijken en verbanden leggen met wat je zelf hebt gevoeld). Doordat de leerlingen en paarden vaak op verschillende niveaus werken en elke combinatie weer anders is (ander type paard, ras, bouw, karakter etc.) krijg je de kans om je ‘ST-gereedschapskist’ met veel meer kennis en ervaring te vullen dan tijdens een losse, enkele privé-les. Bovendien doe je vaak enorm leuke contacten op met gelijk gestemde paarden liefhebbers en ontstaan ook op die manier weer unieke situaties.

Er is volop gelegenheid om je vragen te stellen, trainings-uitdagingen te bespreken die je in je eigen privé ‘ST laboratorium’ bent tegengekomen en om met elkaar te overleggen. De interactie met de groep is ontzettend waardevol en zal je kennis en groei doen versnellen en verdiepen.

Lijkt het je leuk om mee te doen in Darp? Neem contact op met de organisator
Rhodé Laarman.
06-83674625

www.tschier.nl
mail: [email protected]

Contact

Veendijk 2
8536 VV  Oosterzee
[email protected]
KVK : 68669720

Social media