Veel belangstelling lesdag Claudia

Een leerzame dag!

Op 5 februari 2023 kwam Claudia opnieuw naar Oosterzee om fijne lessen te geven. In de ochtend heb ik zelf gewerkt met mijn beide paarden Hedzer en Linde. Beide waren mooi vooruitgegaan in hun ontwikkeling. Hedzer is erg onzeker en daardoor is het niet eenvoudig om hem te trainen. Vooralsnog werken we vooral in Vrijheid om zijn vertrouwen en focus in verschillende situaties te vinden en behouden. Bij een goede connectie is de volgende stap om hem kleine, behapbare verzoekjes te laten uitvoeren zoals een volte rondom mij en vervolgens de richting te veranderen door mijn lichaamstaal en kleine gebaren met mijn handen en zweep te gebruiken. Veel pauzes geven hem de gelegenheid de ervaringen te verwerken voordat we opnieuw iets aan hem vragen. De stapjes gaan langzaam maar zijn er zeker! Geduld en veel tijd investeren in dit bijzonder gevoelige paard is de sleutel tot succes bij Hedzer.

Linde heeft de grootste struikelblokken overwonnen. Haar lijf is inmiddels veel soepeler, leniger en haar balans in het geheel is sterk verbeterd. Dit merken we zowel in het grondwerk én bij het rijden. Ze heeft de basis oefeningen nu goed aangeleerd en wat is het tof om nu samen te werken naar een hogere kwaliteit van alle bewegingen en een grotere mate van verzameling. Samen met Claudia hebben we getest hoe we haar het best kunnen uitdagen om nog lichter te worden in de voorhand. De zijgangen, schouderbinnenwaarts en travers en de moeilijkere variant het appuyement helpen haar steeds meer controle over haar lichaam als geheel te hebben en kracht op te bouwen in met name de achterhand. Daarnaast werken we heel voorzichtig naar de schoolhalt toe om te kijken of we haar op die manier nog meer kunnen motiveren de gewrichten van de achterhand te buigen en sterk te maken. Niet gemakkelijk voor een paard met haar bouw (korte voorbenen, een lange rug en een iets overbouwde achterhand). Maar Linde is een doorzetter en wil ontzettend graag samenwerken. Met kleine stapjes en veel respect voor haar grenzen gaan we deze uitdaging aan.

Veel belangstelling

Voor de middaglessen was deze keer veel animo. Super leuk! Pietsje Oenema, Alexandra Jaeger, Evelien Rooda en Hiske Kuipers kwamen met hun paarden naar ons toe om een les bij Claudia te volgen. Het is ontzettend leuk om heel verschillende combinaties in de lessen te volgen. Soms nog heel erg aan het begin van een gezamelijke ontwikkeling. Anderen al volop in de dressuursport op weg en op zoek naar kleine details om hun samenwerking te verbeteren. En soms hebben combinaties hulp nodig bij het revalideren na blessures of juist bij spanning en onzekerheid vanuit een verleden van het paard. Het is mooi om te zien hoe Claudia met heel veel ervaring voor elke combinatie een training op maat verzorgt en de les aanpast aan ruiter en paard. Voor mij als organisator van deze mooie dagen is het altijd erg fijn te horen dat iedereen blij en met een goed gevoel naar huis gaat.
Daarnaast waren een aantal enthousiaste toeschouwers aanwezig als supporters en ook zij gingen met veel nieuwe inzichten en antwoorden op hun vragen naar huis. Het was weer een gezellige dag.

Een nieuwe datum voor een volgende lesdag is inmiddels gekozen: zondag 16 april 2023 komt Claudia weer naar ons toe.

Kijk hier voor meer info: Lesdag Claudia

Contact

Veendijk 2
8536 VV  Oosterzee
[email protected]
KVK : 68669720

Social media