Lesdag met Claudia Wolters

Klassieke Rijkunst

Datum:Zondag
16 april 2023
    
Locatie:Veendijk 2, 8536 VV Oosterzee  
Faciliteiten:Indoor rijbaan   
Activiteit:Lessen van Claudia Wolters
Kantine:koffie/thee/versnaperingen   

 

Wie is Claudia?

Claudia Wolters biedt onderwijs aan in de Klassieke Dressuur. Probleem oplossend, verhelderend, educatief en met respect voor zowel paard als ruiter, strevend naar een harmonieuze combinatie.
Dit alles is gebaseerd op de bewezen principes en fundamenten van de oude meesters in de Rijkunst zoals: Xenophon, Pluvinel, de la Gueriniere en Steinbrecht, gecombineerd met de huidige wetenschap van de anatomie en biomechanica.

Zij heeft haar eigen trainingslocatie in Meerlo (Limburg) waar zij haar paarden opleidt, lessen geeft en paarden van anderen traint, tezamen met twee vaste interne studenten. Claudia is geschoold en zeer ervaren als trainer en instructeur in Klassieke Rijkunst en ‘The art of horsemanship’ en gespecialiseerd in biomechanica en revalidatie van paarden. Ook is zij in opleiding tot osteopaat aan het Vluggen Institute in Duitsland.

Claudia is een zeer kundige instructeur die op een plezierige en gestructureerde manier haar leerlingen begeleidt. Met name haar scherpe blik op de zit van de ruiter en haar vaardigheid om de ruiter te begeleiden naar een correcte en effectieve houding te paard spreken tot de verbeelding. Ze geeft trainingsadvies om de beweging en balans van het paard en ruiter te verbeteren of bij revalideren na een blessure. In de lessen kan vanaf de grond (grondwerk, werk aan de hand c.q. longeerwerk) en/of rijdend gewerkt worden. Zij kan zowel de beginnende trainer als zeer gevorderde ruiters begeleiden en heeft met meerdere eigen paarden een zeer hoog niveau van opleiding bereikt.
Lesdagen met Claudia zijn altijd enorm inspirerend en bovendien heel gezellig!

Claudia heeft op haar website www.equi-librio.nl als volgt haar motivatie als instructeur en trainer omschreven:

‘Mijn passie is om paard en ruiter te begeleiden naar het uiteindelijke doel, het vormen van een eenheid. Werkend aan dit doel biedt ik een trainingsprogramma aan dat alle aspecten van horsemanship aanraakt. Ik werk op een academische manier, zodat u de methoden en ideeën achter de diverse trainingsaspecten ook echt kunt gaan begrijpen’. 

Wil je meedoen?

Naast de online lessen die ik krijg met mijn paarden van Claudia komt zij een aantal keren per jaar naar ons toe in Friesland voor lessen op onze stal.
Op deze lesdag zal Claudia op de ochtend Anouk met haar paarden begeleiden en is tijdens de middag tijd voor lessen aan andere combinaties.

Deelname met eigen paard in een privé-les (50 à 60 minuten les) € 60,- + een reiskosten vergoeding (afhankelijk van het aantal deelnemers maar maximaal 10 euro).

Wil jij ook graag in aanmerking komen voor een les van Claudia op onze locatie in Oosterzee, neem dan contact met ons op.

Contact

Veendijk 2
8536 VV  Oosterzee
[email protected]
KVK : 68669720

Social media