Jeugd heeft de toekomst!

Rechtrichten ook voor jonge ruiters

Ik ben gewend om volwassen ruiters les te geven met hun paarden. De training om een paard rechtgericht en in balans te krijgen vergt veel van de ruiter. Men moet bereid zijn om theoretische kennis tot zich te nemen. Je moet erg gemotiveerd zijn om heel specifiek naar het bewegingspatroon van je paard te kijken en de hulpen te leren geven om ongunstige gewoonten te veranderen. Het komt heel precies en is best moeilijk.

Het lesgeven aan kinderen heb ik lange tijd een beetje afgehouden. Ik dacht dat deze materie voor hen te ingewikkeld en daardoor niet aantrekkelijk zou zijn. Ik stuurde ze door naar een reguliere ‘kinder’ instructeur om eerst veel plezier te maken en een basis te leggen. Maar toch vond ik dat ook wel een beetje jammer. Want, juist jonge kinderen zouden eigenlijk vanaf het begin moeten leren over scheefheid en het inzetten van correcte hulpen om de pony gezond en goed in balans te laten bewegen. Dan voorkom je zo veel problemen, verzet en blessures.

Leuk én nuttig

Toen vroegen onze buren om hun dochter met de leuke Welsh pony les te geven. We spraken af om het te proberen, waarbij ik aangaf het rechtrichten te willen integreren in de lessen, simpel omdat ik ook niet zo goed anders kan. De uitdaging was om de dingen zo uit te leggen dat een 11-jarig meisje het zou begrijpen maar vooral ook om de oefeningen zodanig aan te bieden dat de lessen vooral leuk zouden zijn. We ging het proberen. En wat bleek? We vond het allebei erg leuk en hoe gaaf om te zien hoe die twee samen groeien! Ook een tweede 11 jarige paardengek die mij sinds een tijdje helpt op stal vind het super gaaf om te leren rechtrichten.

Tijd om mijn overtuiging bij te stellen. Rechtrichten is wél geschikt voor jonge fanatieke en leergierige ruiters en het is ook super leuk om de lessen te geven.

Contact

Veendijk 2
8536 VV  Oosterzee
[email protected]
KVK : 68669720

Social media