Inspiratie en heel veel tips!

Les met mijn eigen paarden

Afgelopen weekend kwam Claudia Wolters (www.equi-librio.nl) naar Friesland om de progressie van mij en mijn paarden te bekijken sinds de lessen in augustus om ons vervolgens weer verder te helpen met super tips en adviezen.

Met Casanova lag de focus opnieuw op het Rijden. Tijdens de vorige les had Claudia mij gewezen op het feit dat Ik me vaak ‘uit’ mijn ‘links-zit’ laat zetten door Cas. Dan maakt mijn linker zitbeen knobbel geen contact meer met zijn rug waardoor ik hem niet meer correct kan begeleiden bij het juist onder treden van zijn linker achterbeen. Toen ik dit goed ging voelen kon ik dat corrigeren en het effect van een betere, functionele zit was deze les te zien. De basis oefeningen zoals de schouder-binnenwaarts en travers in stap gingen veel beter. Ik kreeg de tip om mijn volledige set van 4 teugels in mijn buitenhand te houden en hierdoor kreeg ik beter grip op en gevoel voor het correct plaatsen van Cas z’n schouders in de zijgangen.

Vervolgens werkten we in stap en draf op de volte aan overgangen van en naar meer verzameling waarbij het exact plaatsen van het gewicht op of het buiten achterbeen of het binnen achterbeen de focus had. Het was zo gaaf om te voelen hoe een minimale verandering van mijn lichaam, op aanwijzing van Claudia, precies die verplaatsing van het zwaartepunt van Cas teweeg bracht en hem bijna liet zweven boven de grond. Hij deed zo zijn best en het voelde bijna moeiteloos. Wat ben ik toch trots op mijn super leermeester paard en dankbaar dat hij zo fit en vol power blijft.

Linde

We werkten ook met Linde die door het Longeer-werk in draf, stap en galop veel meer ruimte in haar gangen en het onder treden van de achterbenen heeft ontwikkeld. Haar gehele houding en de ontspanning van haar lijf is zodanig verbeterd sinds augustus dat we nu het rijden met haar ook meer op gaan pakken om haar via de zithulpen verder te kunnen trainen naar draagkracht en balans. Omdat Linde nauwelijks gereden is in haar leven maar voornamelijk als menpaard actief is geweest, moeten we haar een beetje ‘opnieuw’ beleren. Ze is oke met gewicht op haar rug maar kent de hulpen nog niet zo goed. Ik reed haar deze keer zonder een zadel of pad omdat ze enige ‘singel-dwang’ laat zien en dit best veel spanning voor haar geeft. Dit willen we nu graag voorkomen. Ze heeft een brede rug, dus het zit prima. Met de tips van Claudia om bij haar stap voor stap de hulpen te introduceren gaan we de komende tijd aan de slag. Ze deed enorm haar best en liet ook met mij op haar rug al mooie momenten en een goede basishouding zien.

Het was een intensieve dag maar zo waardevol. Het is zo gaaf om met Claudia te brainstormen, concepten te bespreken en inzichten uit verschillende hoeken te vergelijken en in te zoomen op de biomechanica.

We kijken al uit naar de volgende keer en gaan fanatiek aan de slag met ons ‘huiswerk’. Bedankt Claudia en Edgar voor jullie komst én gezelligheid.

(de foto’s zijn ‘geknipt’ uit video beelden en daardoor niet heel scherp maar toch te leuk om niet te delen).

Contact

Veendijk 2
8536 VV  Oosterzee
[email protected]
KVK : 68669720

Social media