Mijn visie

Elk paard is goed. Geen voorkeur voor ras of type, kleur of leeftijd, goot of klein. Alle paarden, mits gezond, zijn in staat te groeien en een betere versie van zichzelf te worden.
Een paard met spanning kan niet leren. Als een paard gehinderd wordt door stress, onrust, angst, boosheid of andere negatieve emoties dan moet daar eerst aan gewerkt worden.

Het paard bepaalt

Het paard bepaalt het tempo van de opleiding. Alleen wanneer een paard laat zien fysiek en mentaal, maar ook emotioneel en spiritueel, een stapje omhoog op de trainingsladder aan te kunnen, bieden we dit aan. Er wordt niets afgedwongen slechts gevraagd. Dit betekent niet dat het paard de leiding heeft maar dat we rekening houden met zijn gevoelens en zijn kunnen.

De rode draad

Rechtrichten is de rode draad in de training. Door middel van verschillende onderdelen zoals grondwerk, longeren, werk aan de hand, rijden en werken in vrijheid willen we een fijne ontspannen samenwerking tussen trainer en paard realiseren. De richtlijnen en concepten van de Academische Rijkunst waarbij rechtrichten een belangrijk onderdeel van de opleiding van het paard is, geven houvast en sturing om de beste trainer voor je paard te worden die je kunt zijn. 

Bij (voormalige) blessures van paarden werk ik graag samen met dierenarts, hoefsmid, fysiotherapeut/osteopaat of andere hulpverleners en de eigenaar/trainer om samen tot herstel van het paard te komen. Samenwerken en kennis bundelen (en ook leren van elkaars ervaring).

Rechtrichten is erg succesvol gebleken bij revalidatietrajecten en kan helpen voorkomen dat (overbelastings-)blessures terug komen.

Anouk

Contact

Veendijk 2
8536 VV  Oosterzee
[email protected]
KVK : 68669720

Social media