Beter iets doen dan niets doen

Nuttig zinnetje,

Dit is een zinnetje wat vaak in mijn hoofd klinkt. Soms heb je van die dagen dat er veel andere verplichtingen zijn of dat dingen tegen zitten en de tijd voorbij vliegt waardoor je trainingstijd beperkt wordt. Zo is het leven nu eenmaal, je kunt nog zo goed plannen, soms neemt het leven een heel andere wending.

Ik heb mezelf geleerd om er dan het beste van te maken en houd in gedachten dat Iets doen altijd beter is dan niets doen. Dus, soms pluk ik een paard met modderbenen en wilde vlechten van stal of uit de paddock, zonder de tijd te nemen om te poetsen. Bij grondwerk of longeren is dat niet het belangrijkst vind ik. Dan maar vies in actie, ik heb niet de indruk dat de paarden het erg vinden.

Door de jarenlange ervaring weet ik inmiddels hoe nuttig zelfs een kwartiertje grondwerk voor mijn paarden is. Zelfs al werk ik alleen in stap.

Geen 18 meer….

Doordat de paarden weten hoe ze goed in balans met de juiste lengtebuiging, correcte ondersteuning van het binnen achterbeen en voorwaarts neerwaartse tendens kunnen bewegen, spannen ze hun gehele lijf aan vanuit ontspanning en zijn een aantal voltes, een lange zijde schouder-binnenwaarts en travers, eventueel aangevuld met een aantal travers-variaties al een mooie effectieve training. En zeker voor de senioren paarden op stal is het enorm belangrijk om veel te trainen maar niet beslist zwaar te werken. Zo blijven ze lenig en soepel. Ik vergelijk het graag met de 20 minuutjes yoga die ikzelf probeer iedere dag te doen. Hoewel ik het liever wegwuif, ben ik inmiddels zelf ook geen 18 meer en weet ik dat soepelheid niet vanzelf (meer) komt.

Misschien een goede Quote om aan de (stal-) muur op te hangen. En als je me eens ziet werken met een lenig en vrolijk maar wel ‘vies’ paard, dan weet je wat erachter zit…

Contact

Veendijk 2
8536 VV  Oosterzee
[email protected]
KVK : 68669720

Social media